Mensen vertellen, ik luister en destilleer de kernboodschap. Ik stel vragen en onderscheid waardevol van waardeloos. Ik creëer een verhaal dat nog niet geschreven is en zet een toon die gehoord wordt. Al jaren.

Ik vind m’n weg in welk medium of verhaal dan ook, altijd gebaseerd op contentstrategie.

Ik heb vijftien jaar ervaring als journalist, zowel voor nieuwskranten, wetenschappelijke magazines en het VTM-televisiejournaal en coverde politieke primeurs, misdaadverhalen, diepmenselijke verhalen tot levendige straatreportages. De laatste jaren ben ik vooral actief als content creator & copywriter en schrijf ik wervende copy voor magazines, websites, persberichten in de bedrijfswereld. Alles waar tekst op moet: ik lever het.

Ik kijk met een kritische blik naar m’n eigen werk, een boeiende tekst, een krachtige social media post, een sprekend beeld. Aan de hand van redactievergaderingen of briefings doe ik dat zelfstandig. In team ben ik een trekker, punctueel en een motivator voor collega’s. Ik leg afspraken vast voor interviews, ga als reporter de baan op en durf uiteraard mensen aan te spreken.

Mail, telefonisch, chat of face to face: ik ga m’n doel achterna. To the point, eerlijk en altijd even vriendelijk.

Ik ben gek van leestekens, zoals een puntkomma en een haakje. Knalgele post-its. Synoniemen.net.

Lees me snel,

Saskia

Saskia tijdens een unieke reportage met de patrouillerende militairen in Antwerpen.
Saskia Castelyns op locatie aan het werk